Fara prea multa vorba, laptele de pasare este poate unul din deserturile preferate, mai ales baut rece intr-o zi calduroasa de vara... si e de 10 ori mai bun daca aveti ocazia sa folositi lapte de casa.Ingrediente:
2 l lapte
5 oua
5 linguri de zahar
coaja de la o portocala sau esenta de vanilie
Laptele se pune intr-o oala la fiert. Albusurile se bat spuma tare.
Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte.
Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5 oua impreuna cu zaharul si le amestecam bine. Coaja de portocala se razuieste si se adauga peste galbenusuri.
La sfarsit adaugam "galustele" din albusuri inapoi in lapte. 









4 comentarii:
Ioooi, desertul copilariei mele !!!! Salivez aici, si e 11 noaptea, ce ma fac?!
Pai Mrs.Green Foot, cam astea sunt deserturile care mi-au ramas dragi si mie, cele legate de copilarie... si legat de salivat, hai ca mai am o portie :)
of, of,... si mie cine mi-l face? nu am timp!!!!!!!!!!!!!! si mi-e o pofta.....
giovanna, tu esti mai aproape d emine, asa ca la tura urmatoare esti invitata mea :)
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!