
4 oua
1 cana zahar
2 1/2 cani faina
1 cana ulei
1 cana apa minerala (sau lapte si bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet)
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
150 g ananas confiat Ananasul se taie fasii, dupa care trecem la prepararea aluatului.
Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase. Ungem cu ulei tava de briose si turnam compozitia 2/3, in fiecare forma, dupa care punem ananasul deasupra. Cine vrea poate sa puna jumatate din compozitie, ananasul sau alte fructe la alegere si mai pune putin aluat. Daca faceti asa, fructele vor fi in mijlocul briosei cand vor fi gata. Tava se da la cuptor pana se rumenesc.



0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!