duminică, 2 mai 2010

Prajitura cu branza de vaci



Ieri am primit niste branza de vaci de casa asa ca m-am gandit ca cel mai potrivit ar fi o prajitura cu branza de vaci "prajitura cu lingura" cum ii spunem noi.

Ingrediente pentru aluat:
4 oua
1 cana zahar
2 1/2 cani faina
1 cana ulei
1 cana apa minerala
1 plic praf de copt
esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura cu branza:
500-700 g branza de vaci
150 zahar
2 oua
100 g stafide1 lingurita scortisoara
Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase.
Intr-un bol se pune branza de vaci, impreuna cu zaharul, ouale, stafidele si scortisoara si se amesteca. Tava se unge cu ulei, se tapeteaaza cu faina, apoi se pune aluatul. Peste adaugam cu lingura din loc in loc branza, formand gramajoare.

Prajitura se pune la cuptorul preincalzit pentru apoximativ 45 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails