tag:blogger.com,1999:blog-43970800284864555582024-03-19T06:54:41.721+02:00Arome din bucatarieLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.comBlogger119125tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-66240195344280964672012-01-30T20:53:00.000+02:002012-01-30T20:53:59.664+02:00Salata de cartofi cu oua
O reteta de Rachel Lane, din cartea Doar 5 ingrediente... rapida si care o sa va uimeasca invitatii cu siguranta. Reteta eu am facut-o ochiometric, insa o sa va dau cantitatile originale, cele care apar in carte.
Ingrediente:1 kg de cartofi6 oua mari125 g nuci2 linguri de capere conservate in sare180 ml maioneza
Cartofii se pun la fiert in coaja, ouale se fierb si ele 6 minute.
Atat cartofii Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-31382509658472062992012-01-24T23:32:00.002+02:002012-01-24T23:55:49.628+02:00Unde gasesc asa ceva??
De ceva vreme am vazut pe net mai multe ustensile, sa le spunem, cu care putem sa facem paste acasa sub diferite forme. Ei jucaria asta eu o caut de ceva vreme si nu dau de ea. Pe la italieni o gasesti si e la un pret foarte mic, dar la noi ...niMIC :P Am incercat si pe la targurile din astea traditionale cu olarit si chestii cioplite, dar se uitau la mine ca la felul 13 cand intrebam.
Ce poateLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-65326756720191605202012-01-23T23:06:00.000+02:002012-01-23T23:06:36.993+02:00Rulouri cu glazura de ciocolata si cocos
Din categoria bunatati primite de Craciun, face parte si aceasta reteta, care a avut mare trecere la noi in familie. Este o reteta putin migaloasa, dar foarte aspectoasa si care e mai buna a doua zi.
Ingrediente Aluat:500 g faina250 g untura100 ml lapte caldut100 g zahar2 oua1/2 cub drojdieesenta de vaniliecoaja de lamaie
Crema;200 ml lapte200 g zahar1 budinca Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-17262434141341945002012-01-18T15:52:00.000+02:002012-01-18T15:52:30.195+02:00Bulete de branza Mersi Dora!!!
Ingrediente: 250 branza de burduf, crema Focsani, orice branza framantata3 linguri de faina1 ouputin praf de coptsare nu am pus ca era branza destul de sarata
Branza se da pe razatoarea fina, dupa care se amesteca cu faina si praful de copt Adaugam oul si din aluatul rezultat formam bilute de marirea unei cirese si le prajim in ulei incins.
Le lasam putin sa se Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-35396700424136254052012-01-18T15:33:00.000+02:002012-01-18T15:33:45.452+02:00Bulgari de zapada
O reteta din categoria celor facute de Craciun.
Ingrediente:
300 g faina
100 g zahar brun
2 lingurite praf de copt
2 lingurite cardamon ( am pus una)
100 g margarina
50 g alune tocate
1 ou
200 g branza de vaci
50 g stafide
zahar granulat
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina se amesteca cu zaharul brun, praful de copt si cardamonul.
Se adauga margarina, branza de vaci, alunele Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-50954196232491773612012-01-18T14:53:00.000+02:002012-01-18T14:53:38.332+02:00Ciuperci cu usturoi, rozmarin si cimbruO reteta marca Jamie Oliver.... buna rau, rapida si care se termina si mai rapid.
Ingrediente:
500 g ciuperci
ulei de masline
rozmarin
cimbru
2 catei de usturoi pisat
20-30 g unt
sare
piper
Prepararea e cat se poate de simpla. Amestecati ciupercile cu toate condimentale, le puneti intr-un vas termorezistent si puneti bucatele de unt din loc in loc.
Vasul se pune la cuptorul incins pe Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-88917416602460803722012-01-16T12:05:00.000+02:002012-01-16T12:05:08.339+02:00Zahar granulat
O reteta care am incercat-o inainte de sarbatori este cea de zahar granulat care mi-a prins tare bine. Reteta este preluata cu mici modificari de la Laura Adamache careia ii multumesc de o mie de ori.
Ingrediente:100 g zahar pudra1 lingura de amidon alimentarcateva picaturi de apa
Pe blogul ei scrie ca trebuie folosit zahar pudra cumparat pentru ca are o cantitate de amidon in el, ceea ce Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-10227426602638456952012-01-15T23:53:00.001+02:002012-01-16T10:44:03.672+02:00Ketchup de casa
Din categoria "retete puse bine si nepublicate" face parte si aceasta. Desi nu mai e vremea gogosarilor este o reteta foarte foarte buna. Eu nu sunt fan ketchup si cand spun asta ma refer la cel cumparat, in afara de pizza, nu il folosesc la nimic, dar cel de casa este atata de bun ca iti vine sa il mananci gol pe paine. Bunnnn, gata cu laudele si sa incepem cu reteta:
Ingrediente (pt. 7 borcaneLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-23742968889563808802012-01-10T22:03:00.003+02:002012-01-12T22:26:54.341+02:00Paste de casa cu sfecla rosieAdor pastele in orice forma, motiv pentru care imi place sa experimentez chestii noi, arome noi de paste. Dupa prima incercare de paste cu spanac care mi-au placut foarte foarte mult, am incercat varianta de paste cu sfecla rosie. Reteta e clasica, se adauga doar pudra de sfecla rosie.
Ingrediente: 1 ou100 g faina1 lingurita pudra de sfecla rosie
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-65762109005269117252012-01-10T19:58:00.001+02:002012-01-10T20:58:47.608+02:00Pudra de sfecla rosie
In vara, am facut un experiment: dupa ce incercasem prima data varianta de pudra de spanac, am zis sa ma extind :D, asa ca am incercat varianta cu sfecla.
Metoda e simpla. Am taiat sfecla cu feliatorul de legume, asa-zisa "mandolina" si le-am pus pe o plasa si le-am lasat la uscat la soare, cam de pe o zi pe alta. Dupa ce s-au uscat aratau ca si petalele uscate de trandafir.
le-am pus in Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-70708258000588891392012-01-04T16:51:00.000+02:002012-01-04T16:51:58.655+02:00Vegeta de casa
Am vazut pe diverse site-uri mai multe variante de vegeta de casa si desi erau 100% naturale, luau o groaza de timp, asa ca eu am ales o varianta mai usora; am cumparat legumele gata deshidratate. Le gasiti la Auchan, la raionul de produse la vrac.
Ingrediente:morcov
patrunjel
pastarnac
ceapa
praz
sare de mare
Mixati totul in rasnita pana obtineti consistenta dorita. Eu am Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-43137179793947924132012-01-04T16:38:00.001+02:002012-01-04T16:41:26.559+02:00Mix pentru turta dulce
Ingrediente: 3 stelute anason3 linguri de scortisoara1 lingura de coriandru1 lingura chimen1 lingurita cuisoare1 lingurita ghimbir pudra1/4 lingurita nucsoara1/4 lingurita cardamon
Procedeul e simplu: puneti totul in rasnita si macinati pana se amesteca toate mirodeniile.
Merge foarte bine pentru a da o aroma deosebita fursecurilor, aluaturilor de tarte, pentru pancakes, vafe, cafea sauLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-2062886845651477082011-08-25T22:51:00.001+03:002011-08-25T23:00:19.786+03:00Concurs DecorixParticip la concurs cu reteta BRIOSE CU ANANAS CONFIAT
Pasi:
1. click pe link http://www.decoblog.ro/concurs2. click pe stelute3. alegeti prin ce cont vreti sa va logati Facebook, Gmail sau Yahoo 4. click pe AGREE5. veti primi un mesaj de genul "Va multumim pentru votul acordat retetei "Multumirile mele cred ca nu isi mai au rostul, dar in cazul in care ma ridic pe cele 3 trepte, va invit la oLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-24016981268196145152011-08-19T23:14:00.007+03:002011-08-19T23:25:00.783+03:00Carti de bucate ieftine la DivertaIn ultimele timp, am fost destul de des pe la Diverta, si asta pt ca au avut foarte multe carti la oferta.
Vreau sa va spun cam ce am gasit eu si probabil asa o sa va conving sa dati si voi o tura pe acolo.
De departe, cartea cea mai draga mie este 5 ingrediente de la Reader's Digest (704 pagini), am ochit-o de mult timp, dar nu m-am indurat sa dau 99 lei pe ea, asa ca acum am luat-o la Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-78974177581374189512011-08-14T16:30:00.000+03:002011-08-14T16:30:25.003+03:00Tarta cu zmeura
Reteta a fost facuta de pe vemea cand inca era zmeura prin piata, insa nu am avut timp sa o mai postez fiind foarte prinsa cu renovarile.
Ingrediente:4 oua4 linguri de faina3 linguri de zahar2 pliculete de vanilieputin praf de copt
1 plic de budinca de vanilie150-200 g zmeura proaspata1 pliculet de gelatina
Albusurile le batem cu putina sare pana se albesc, dupa care adaugam zaharul putin cate Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-82667545632672316822011-06-26T17:26:00.001+03:002011-06-26T17:27:35.518+03:00Mini-tarte cu ceapa caramelizata si cascavalTrebuie sa recunosc ca m-am lenevit.... Am facut reteta asta de vreo saptamana, dar nu am reusit sa imi mai fac timp si sa o postez. Este o reteta foarte buna, putin migaloasa, dar merita fiecare minut pentru rezultatul final. Reteta este inspirata de pe Tv Paprika.
Ingrediente pentru crusta:250 g faina120 g unt rece ( de la frigider)50 ml apa cu gheata1/2 lingurita sare1/2 lingurita zahar
Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-90164690376380096492011-06-08T22:56:00.001+03:002011-06-08T23:01:37.667+03:00Masterchef ... un show marca Pro TV
Un reality show gastronomic vom avea ocazia sa vedem cat mai curand la Pro TV.
Este un reality show realizat in 16 tari, printre care Marea Britanie, Australia, Statele Unite, Croatia, Grecia sau Suedia. Cei interesati se por inscrie urmand cateva conditii:
sa aiba peste 18 ani
sa nu fie bucatari profesionisti
Eu zic ca nu sunt foarte multe conditii, motiv pentru care... Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-10811286787163748172011-05-13T21:54:00.002+03:002011-05-14T14:29:22.756+03:00Delicii in bucatarie - o colectie Adevarul
Asa cum probabil ati vazut deja si pe la tv, de azi a aparut o noua colectie de carti de bucate de la Adevarul. Colectia va cuprinde 13 volume, fiecare dintre carti fiind cu o anumita tematica:Aperitive
Paste
Preparate la gratar
Dulciuri
Antreuri si gustari
Pizza s foccaciaa
Retete usoare si rapide
Peste
Carne
Preparate la microunde
Legume
Ciocolata
Retete traditionale romanesti
Calitatea cartiiLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-66393473486956699452011-05-12T22:46:00.000+03:002011-05-13T23:21:45.524+03:00Musaca de dovlecei
O reteta foarte rapida care seamana o tenta cu Varza a la Cluj. Probabil ca nu o fi cea mai apetisanta prezentare, dar gustul spune totul.
Ingrediente:1 kg dovlecei 2 mai mari, in cazul meu)1 ceapa1 ardei (sau jumate rosu, jumate verde)1/2 kg carne tocata1 conserva de 400 g rosii cubuletesarepiperboiabusuioccimbru
Dovlecei se dau pe razatoare, se presara putina sare si se lasa jumatate deLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-49395294625308973892011-05-04T13:36:00.000+03:002011-05-04T13:36:19.724+03:00Tarta cu rubarba si mereSaptamana trecuta am luat pt prima data rubarba... Am ajuns acasa, m-am pus pe cautat retete, si cum nu am gasit cam ce vroiam, am pus de ici de colo sa iasa reteta asta. Aluatul este un aluat de baza pt. tarte, l-am luat din cartea 500 de retete de placinte si tarte, iar restul e creatie :)
Ingrediente pt. aluat: 200 g faina60 g margarina60 g unt rece1 ou1 lingurita otet1 lingura apa cu Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-39176170068960358582011-04-26T15:15:00.003+03:002011-05-01T07:45:04.632+03:00Madlene
Mi-am achizitionat de ceva timp tavi pentru madlene, pe care sincera sa fiu, mi le doream de foarte mult timp, asa ca de ceva timp le-am pus la munca. Reteta aleasa a fost din cartea Ghidul dulciurilor de casa.
Ingrediente:125 g unt250 g zahar5 oua200 g faina2 lingurite esenta de rom1 zahar vanilat
Zaharul se amesteca intr-un vas cu vanilia si untul la tempeatura camerei.
Ouale se separaLirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-15270833707821148662011-04-21T20:08:00.016+03:002011-04-23T15:52:51.822+03:00Oua de Paste vopsite natural Pentru ca deja este foarte putin timp pana la Paste, m-am gandit ca sunt persoane care probabil si-ar dori sa vopseasca ouale in mod natural, prin urmare, am facut aceasta postare.
Cum procedam?
Spalam ouale si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Adaugam 2-3 linguri de otet si "vopseaua naturala". Din momentul in care apa incepe sa fiarba, reducem focul la minim si mai lasam pe foc Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-30686180802623288052011-04-18T21:41:00.006+03:002011-05-18T22:22:44.559+03:00Sufle de conopida Ingrediente:1 conopida mai mica
200 g sunca, salam (ce aveti prin frigider)
150 g parmezan
3 oua
100 g smantana
1 lingura faina
parunjel verde
sare
piper
Conopida se spala, se desprinde in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare.
Ouale se bat impreuna cu faina, se condimenteaza, dupa care adaugam smantana si patrunjelul. Daca vi se pare ca nu este suficient de fluida compozitia, mai Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-68184976735134367442011-04-11T12:12:00.009+03:002011-04-21T22:51:40.109+03:00Pasta de telemea Fara prea mult tam-tam, o pasta super buna, super rapida, care merge atunci cand vrei ceva de uns pe paine.
Reteta de la Simo ....... mersi Simo :0)
Ingrediente:
500 g telemea
4 oua fierte
maioneza dintr-un ou
sare
piper
Telemeaua se da pe razatoare, dupa care razuim ouale fierte.
Punem telemeaua si ouale intr-un bol, adaugam maioneza si condimentam cu sare, piper. Si .... Voila.... Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4397080028486455558.post-9711654055329385342011-04-11T10:04:00.012+03:002011-04-11T19:04:29.216+03:00Coji de portocale confiate Da, stiu ca a trecut un secol de cand nu am mai facut o postare pe blog, insa au avut loc unele schimbari in viata mea. In momentul de fata ... totul e bine... e cel mai bine :) Bunnnnnn, de ceva vreme am facut coji de porto confiate insa nu am avut deloc timp sa mai fac si postarea.Ingrediente: 1 kg coji de portocale 1 kg zahar Eu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un Lirahttp://www.blogger.com/profile/06727016867260986840noreply@blogger.com0