Eu capsuni am luat o ladita, o parte i-am folosit la siropul de capsuni si cealalta parte la dulceata. Fara prea multa poveste avem nevoie de urmatoarele: Ingrediente:
3 kg capsuni
1.5 kg zahar
muuulta pasiune :)
In principiu la dulceata eu folosesc proportia 2 la 1, adica 2 parti fructe si o parte zahar.
Capsunii se spala, se curata de codite si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul. As recomanda sa folositi o oala ceva mai mare pentru ca face destul de multa spuma la inceput. Spre sfarsit am luat spuma care a ramas la suprafata. La mine toata activitatea a durat in jur de 3 ore, dar nu va stresati cu amestecatul a nu se prinde. Pe la sfarsit numai trebuie sa amestecati in continuu. Cand vedeti ca s-a legat deja compozitia puteti face proba ca sa vedeti daca e gata dulceata. Puneti pe o farfurioara o lingura de dulceata si lasati putin sa se raceasca. Inclinati putin farfurioara: daca dulceata curge, mai trebuie fiarta, daca nu, este gata.
Dulceata fierbinte am pus-o in borcane curate si uscate (le-am lasat putin in cuptorul cald), dupa care am bagat borcanele intr-o patura sa se raceasca treptat. A doua zi cand le-am scos mai erau caldute. Punem borcanele la pastrat si cam asta e toata povestea.
Dulceata a iesit foarte aromata si cu o culoare foarte intensa. Mie mi-au iesit 5 borcane de 400 ml.
1 comentarii:
Imi place ca ti-ai pus multe dulceturi, cand nu mai am... vin la tine... Pupici.
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!