
10 oua
20 linguri de zahar
200 g nuca de cocos
1 lingura faina
300 ml lapte
1 budinca de vanilie
250 g margarina/unt
1 plic de frisca pentru decor
Pentru blat batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar.
Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la cuptor pana se rumeneste putin. Facem testul cu scobitoare, cand nu se mai lipeste e gata.



Crema rezultata se pune peste blatul racit, peste care adaugam frisca batuta. Eu am folosit un pieptene pentru patiserie pentru a decora prajitura.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore, cat sa se intareasca crema.
4 comentarii:
Vai ce frumos arata! Acum trebuie neeaparat sa o fac si eu desi cred ca voi injumatati cantiatatile, iese o tava mare din 10 oua banuiesc.
Alina prajitura este destul de mare,tava mea are in jur de 20 x 30 cm cred. Daca vrei sa o faci in forma de tarta, cred ca ai putea sa faci jumatate cantitatile.
Lira maine as vrea sa o fac , si voi injumatati cantitatile.Am revenit acum sa-mi copiez reteta in carnetel sa o si am la indemana maine cand ma apuc.
Te pupic!
alina astept impresii ulterioare :)
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!