joi, 27 mai 2010

Iepure la cuptor cu salvie si cimbru

Am primit ieri de la fratele meu un Bugs Bunny :) si cum nu am mai gatit pana acum un iepure, am zis sa cer si eu parerea specialistilor. Cum cel mai indicat in acest sens era Jamie Oliver am trecut la fapte. Am gasit o reteta foarte buna si foarte aromata, doar ca necesita putin timp pentru marinare, dar merita tot efortul.
Ingrediente:
1 iepure
1 lamaie
1 lingura cu varf de rozmarin tocat (eu nu am avut)
1 lingura cu varf de cimbru tocat
8 frunze de salvie
100 g unt
1 catel de usturoi
1 pahar mare de vin alb
ulei de masline
sare
piper
Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am pus-o la sfarsit in tava pentru a nu pune prea mult ulei.
Decojim lamaia cu curatatorul de legume si taiem coaja fasii, iar sucul de lamaie il stoarcem.
Catelul de usturoi se taie in felii subtiri.
Asezonam iepurele cu sare, piper, rozmarin, cimbru si salvie. Adaugam sucul si coaja de lamaie, usturoiul si lasam la marinat o ora doua. Cine are timp, il poate lasa la marinat peste noapte.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem iepurele pentru 5-10 minute pana se rumenteste carnea. Eu l-am pus in doua ture pentru a era destul de mult si nu puteam nici sa il intorc.
Adaugam si marinata cu condimentele si un cubulet mic de unt. Atentie: usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie.
Punem vinul alb care ar trebui sa sfaraie, si mai lasam sa dea un clocot.
Transferam puiul intr-o lava unsa si il punem la cuptor pentru o ora. Eu l-am pus cu folie si cand a fost facut am luat folia si l-am lasat sa se rumeneasca vreo 15-20 minute.

Cand este gata, adaugam restul de unt in bucati, care alaturi de vin ar trebui sa formeze un sos foarte aromat.
Gustul a fost apropiat de cel de pui si mie chiar mi-a placut tinand cont ca a fost prima mea incercare. Ce as schimba? Iepurasul meu a iesit putin acrisor asa ca data viitoare cand o sa-l fac, fie pun mai putin vin, fie inlocuiesc cu un vin alb dulce sau demi-dulce. Oricum, la noi a fost foarte apreciat ceea ce m-a ambitionat sa mai repet experienta. Thanks Jamie!



3 comentarii:

Liana10 spunea...

Imi place carnea de iepure de mooor! Chiar mai am unu'in conge' care asteapta sa fie innabusit la cuptor, hi,hi,hi...Votat!

Lira spunea...

Ma bucur ca e pe gustul tau si te mai astept la mine pe blog.

Anonim spunea...

FOARTE TARE RETETA

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails