
300 g faina
1 ou
200 g smantana
2 linguri de unt
1 praf de copt
esenta de vanilie / zahar vanilat
Ingrediente pentru crema de branza:
500 g branza de vaci
esenta se vanilie
100 g zahar
2 oua
2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)


Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.

Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.

Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.
Mie nu mi s-a rumenit foarte tare la suprafata, dar s-a bronzat in schimb putin pe margine, pe partea unde a fost compozitia de branza.
Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.

3 comentarii:
Cu branza si portocala n-am incercat niciodata...cred ca e foarte "parfumata", nu-i asa?
Asa si este Liana, si foarte fina la gust
Ieri am incercat si eu reteta asta, dar nu a iesit cam ma asteptam. Blatul a ramas cam crud si cred ca ar fi fost mai bine daca faceam mai putina coca pt blat. Intrebare: ce fel de smantana folosim, fermentata sau dulce? In fine, poate data viitoare va fi mai bine
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!