
400 g faina
100 g zahar
150 g unt/ margarina
3 galbenusuri
1 praf de copt Ingrediente pentru crema:
100 g unt
150 g zahar pudra
3 linguri de dulceata
2-3 linguri cacao
rom
Ingrediente pentru glazura:
3 albusuri
150 g zahar

Faina amestecata cu praful de copt se pune intr-un bol impreuna cu zaharul, untul si cele 3 galbenusuuri si se amesteca pana obtinem un aluat. 

Aluatul rezultat se imparte in 3 si se formeaza 3 foi care se coc pe dosul unei tavi. Aluatul este destul de sfaramicios, motiv pentru care ar fi bine sa faceti foaia direct pe dosul tavii, daca o faceti pe planseta si o transferati riscati sa se rupa. Foile se coc in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.
Intre timp preparam crema: amestecam untul cu zaharul pudra, dulceata (eu am pus de prune), cacao si rom pana cand obtinem o consistenta cremoasa. 


Dupa ce s-au copt foile, una dintre ele, cea care e mai "urata" :P sau care o sa se rupa, o zdrobiti si o adaugati la compozitia de crema.
Cele 3 albusuri ramase se bat pe bain marie cu zaharul pana se leaga. Atentie, este bine sa bateti in continuu pentru ca daca nu o faceti albusurile pot avea acel aspect ca se taie si nu mai este acea consistenta pufoasa.
Punem intr-o tava, o foaie coapta, crema si cealalta foaie, dupa care adaugam albusurile batute si dam la cuptor vreo 10 minute pana se rumenesc putin.
Eu am taiat prajitura dupa ce am scos-o din cuptor pentru ca daca se raceste albusurile se intaresc si nu mai puteti taia bucati frumoase.
Cine are rabdare cred ca s-ar putea face si in varianta biscuiti sandwich in forma de stelute, cercuri sau ce mai vreti voi. 



Poate nu arata exact ca o prajitura scoasa din cutie sau ca cele de la cofetarie, dar gustul este foarte bun si merita incercata. 

3 comentarii:
"Kotty" nu stiu ce inseamna, dar "testo" pare sa fie transcrierea fonetica pentru "tészta", adica prajitura in maghiara :)
Kotty vine de fapt de la numele unguresc de fata Kati
Se numeste Prajitura Katy, este o reteta ungureasca veche, si la mine, bunica o facea cand eram mic, acum o fac si eu, dar reteta este ceva diferita de a ta , foarte bun !!!!! :P
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!