
Ingrediente:
150 g lapte condensat
1 lingurita de unt
bombonele, ciocolata rasa, cosos pentru decor

Daca nu gasiti lapte condensat il puteti prepara in casa dupa reteta de aici. Laptele condensat se pune intr-o tigaie la foc mic impreuna cu untul. Se lasa la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa compozitia si se dezlipeste de pe tigaie. O sa vedeti ca are aspectul caramelelor. Dupa ce compozitia s-a racit vreo 10 minute se modeleaza bilute. Eu prima data am lasat compozitia la racit destul de mult si nu mi s-au mai lipit bombonelele de ele asa ca le-am mai pus un minut la microunde. Bilutele se tavalesc prin bombonele, ciocolata, cocos sau zahar colorat si se pun in hartiute de decor. Si gataaaaa......... Acuma, impresia generala: cred ca ar fi fost mult mai buna reteta daca as fi avut un lapte condensat clasic, fara aroma, dar nu ma las pana nu mai incerc o data. Bombonelele au consistenta caramelelor de mult uitate si cred ca daca este folosita compozitia calda ar merge si pe post de glazura la o praji sau ca si umplutura la bomboane de ciocolata facute in forme. 

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!