duminică, 15 ianuarie 2012

Ketchup de casa


Din categoria "retete puse bine si nepublicate" face parte si aceasta. Desi nu mai e vremea gogosarilor este o reteta foarte foarte buna. Eu nu sunt fan ketchup si cand spun asta ma refer la cel cumparat, in afara de pizza, nu il folosesc la nimic, dar cel de casa este atata de bun ca iti vine sa il mananci gol pe paine.
Bunnnn, gata cu laudele si sa incepem cu reteta:

Ingrediente (pt. 7 borcane de 400 ml):
8 gogosari
1 telina mai mare
5 ardei iuti
2 cepe rosii
2-3 foi dafin
½ l bulion fiert
125 ml otet
125 g zahar
Sare dupa gust


Legumele le taiem in bucati mari se le dam toate prin masina de carne. Le punem la foc adaugand foile de dafin, otetul si zaharul. Le lasam la fiert, iar la sfarsit adaugam si bulionul.



Daca vreti o consistenta mai omogena la sfarsit puteti pune putin blenderul in ketchup, insa dupa ce ati scos frunzele de dafin.

Ketchupul se pune in borcane cu capac, dupa care se pune in paturi. Dupa 24-48 ore, cand borcanele s-au racit se pun la dunst. Se lasa sa se raceasca in oala in care au fiert, dupa care se pot depozita in camara.


1 comentarii:

Ioana V. spunea...

arata bine, cred ca e delicios!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails