
O reteta foarte foarte buna de gogosari la rece care merita sa o incercati.
Ingrediente (6-7 borcane de 720 ml)
5 kg gogosari1+3 linguri sare1/2 kg zahar2 linguri boabe piper1 l otet6-7 radacini de hrean ( 2 legaturi)
Gogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora.
Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fund.
Dupa o ora se adauga piperul, otetul si hreanul dat prin masina de carne + diferenta de 3 linguri de sare.
Atentie! hreanul nu se pune intreg pentru ca nu se mureaza gogosarii!
Se acopera vasul si se lasa sa stea 24 de ore.

Dupa 24 de ore gogosarii arata cam asa:

Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se toarna zeama. Nu se pun foarte indesati in borcan sa poata sa patrunda zeama printre ei.
4 comentarii:
asa punea si mama si eu gogosarii,nu stiu acuma pe dinafara cantitatile.atata doar ca eu tineam gogosarii cu zaharul pana a doua zi,apoi adaugam otetul functie de cantitatea de zeama.iar hreanul il adaugam bastonase in borcan.
dupa aceeasi reteta pun si eu gogosarii, numai ca fara hrean.sunt delicioasi.Un weekend minunat iti doresc!
si nu mai trebuie conservant ? stau asa pe iarna ?
Fara conservant anonimule! Exact cum scrie in reteta
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!