marți, 14 septembrie 2010

Gogosari murati la rece

O reteta foarte foarte buna de gogosari la rece care merita sa o incercati.
Ingrediente (6-7 borcane de 720 ml)
5 kg gogosari
1+3 linguri sare
1/2 kg zahar
2 linguri boabe piper
1 l otet
6-7 radacini de hrean ( 2 legaturi)
Gogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora.
Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fund.
Dupa o ora se adauga piperul, otetul si hreanul dat prin masina de carne + diferenta de 3 linguri de sare.
Atentie! hreanul nu se pune intreg pentru ca nu se mureaza gogosarii!
Se acopera vasul si se lasa sa stea 24 de ore.
Dupa 24 de ore gogosarii arata cam asa:
Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se toarna zeama. Nu se pun foarte indesati in borcan sa poata sa patrunda zeama printre ei.

4 comentarii:

pansy spunea...

asa punea si mama si eu gogosarii,nu stiu acuma pe dinafara cantitatile.atata doar ca eu tineam gogosarii cu zaharul pana a doua zi,apoi adaugam otetul functie de cantitatea de zeama.iar hreanul il adaugam bastonase in borcan.

VIO spunea...

dupa aceeasi reteta pun si eu gogosarii, numai ca fara hrean.sunt delicioasi.Un weekend minunat iti doresc!

Anonim spunea...

si nu mai trebuie conservant ? stau asa pe iarna ?

Lira spunea...

Fara conservant anonimule! Exact cum scrie in reteta

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails