duminică, 5 septembrie 2010

Ardei iuti in otet

Ardei iuti ii pun in varianta asta de ani de zile. Este o reteta foarte simpla, care o poate pune pana si un copil de 5 ani, atata doar ca risca sa isi dea cu mana pe la ochi. :P
Ingrediente:
ardei iuti
sare
zahar
otet de 9 grade
Coditele la ardei se taie, dupa care acestia se pun in borcane spalate. Este de preferabil sa indesati cat mai multi ardei ca sa nu puneti foarte mult otet.

In fiecare borcan se pune o lingurita de sare si una de zahar, dupa care se adauga otet pana acoperim ardeii.

Otetul nu trebuie diluat cu apa!!

Borcanele se infileteaza si se pun la pastrat.

Conservati in acest fel, ardeii tin si 2-3 ani.

In poza de mai jos sunt ardei din "promotia" de anul trecut.

Ca si recomandare, ar fi bine sa alegeti ardei verzi, nu rosii pentru ca cei rosii de cele mai multe ori, dupa ce se mureaza ramane doar pielita de ei. Ardeii mei au fost primiti de la tara si cum calul de dar nu se cauta la dinti .....

1 comentarii:

Anonim spunea...

da, reteta pe care o folosesti tu este buna si practica...

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails