joi, 9 septembrie 2010

Paste de casa cu spanac


Am vazut prin magazine "paste colorate", cu spanac mai precis si de foarte mult timp ma batea gandul sa incerc varianta Homemade.
Dupa ce am scotocit mai multa vreme pe internet, am gasit o varianta italiana de paste, ca doar italienii sunt cei mai tari "macaronari", asa ca m-am hotarat sa o pun in aplicare.
Reteta de fata este o reteta cu pudra de spanac, spre deosebire de reteta lui Jamie Oliver care e cu spanac crud.
Pudra de spanac am facut-o in felul urmator: am luat un kg de spanac, l-am spalat, i-am indepartat coditele si l-am pus la uscat. Cand a fost uscat bine (cand strangeti frunzele incep sa se sfarme) l-am bagat pe blender, pe urma pe masina de cafea, asa ca am obtinut o pudra de spanac uscat.
Reteta de fata a fost experimentala, tocmai de aceea am facut cantitate mai mica.
Ingrediente:
1 ou
30 g pudra de spanac
100-150 g faina
Punem toate ingredientele intr-un bol, la inceput amestecam cu furculita, iar cand incepe sa capete consistenta, punem aluatul pe o planseta si in framantam cu mana.
Chestia cu gramajul de faina e destul de relativa, puneti atata faina pana obtineti un aluat usor elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine.
Eu am folosit masina de taitei pentru intins aluatul, cine nu are, se poate intinde si cu sucitorul.
Aluatul l-am lasat pe grosimea 6 si am facut tagliatelle. Dupa ce am taiat taiteii i-am dat prin faina sa nu se lipseasca si i-am pus pe un servet de bucatarie sa se usuce putin.
Cine nu are masina de taitei: lasati foaia de aluat sa se usuce putin, dupa care o faceti sul si o taiati la latimea dorita.
Reteta a iesit foarte buna, cu siguranta o sa o mai repet, desi acum a fost facuta doar experimental. Pe lista de asteptare raman taiteii din faina de orez... In curand, sper!

7 comentarii:

Just me spunea...

ARATA bine ...nu prea suntem mancatori de paste....ca as face....dar vazandu-le pe ale tale parca mi-as cumpara masina de facut paste!..imi aduc aminte cu drag cum facea buni taietei in casa..iar eu ii "furam" mereu si-i papam asa cruzi...aaa si din aluatul de pasta imi punea cate o fasie pe plita cuptoului:)) amitirile copilariei:)

Lira spunea...

Just me, exact amintiri din astea imi provoaca si mie taiteii de casa. Pe langa asta, buni a mea facea niste paste numite urechiuse, o sa le postez zilele astea, niste paste marunte care mereu la punea la o supa cu afumatura.

pansy spunea...

nici eu nu fac taietei de casa sau alte paste,dar vara asta am vazut din nou diferenta dintre cele home made si cele cumparate.mi-ar place acum si mie o masina de facut paste.

Lira spunea...

Pansy crede-ma ca se simte diferente la pastele facute in casa pentru ca sunt mult mai consistente. Eu as putea manca paste de 3 ori pe zi. Masina de paste gasesti in jur la vreo 60 de lei, la manivela ce-i drept, dar eu zic a merita. Acuma depinde cat consumati voi paste.

giovanna spunea...

hey, m-ai inebunit si pe mine. ieri seara am fost la mama si i-am cerut masina de paste, si am sa le fac si eu. noi adoram pastele, iar ideea de a-mi face in casa din acelea colorate.... mmmm.
vreau sa iau si tinta de calamar sa fac si negre.
te pusi.
oare in cat timp se usuca spanacul?

Lira spunea...

Giovanna, la mine spanacul s-a uscat in vreo 2 saptamani pt ca stiu ca nu era o vreme prea calduroasa si cu soare, asa ca l-am pus in pod (avantaj cine sta la casa), dar daca prinzi vreme buna, cred ca poti sa il scoti sa se usuce la soare si atunci procedeul cred ca dureaza numai cateva zle. Mie dintr-un kg de spanac mi-a iesit un borcan de 400 ml e pudra de spanac.

Elisabeta Marin spunea...

Super ideea cu pudra! Eu am facut cu spanac crud. Am facut si rosii cu sfecla piure. Prima data am incercat cu pasta de tomate, dar cu sfecla sunt mai bune. cred ca ar trebui incercat si cu pudra de sfecla! probabil trebuie felii uscate in cuptor. Cam nashpa!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails