
Ingrediente:
300 g faina de malai fina
300 g faina alba
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie (25 grame)
o cana de apa calduta
Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate. Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine. Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca vi se pare ca aluatul a iesit cam moale, mai puneti putina faina.
Transferam aluatul intr-o bol, acoperim cu un servet si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Luam bucati din aluat, eu am luat cu o lingura de supa ceva mai plina, si pe o suprafata data cu faina formam lipiile cu ajutorul unui sucitor. 



2 comentarii:
o fi la cluj mai putina arsita !ca pe la la bucureste e iad ! dar reteta e de retinut pentru la toamna !
super buna reteta..eu mai ales sunt fan aluturi:)lira merci frumos pentru comentariul cu tortul scooby doo:)oricum nu ma las si vreau sa ajung sa fac torturi cat mai frumoase.....apropo de tort pentru ziua fiicei tale..ti l-as face cu mult drag....dar e imposibil...asa ca iti recomand din toata inima pe cineva din cluj ,care se pricepe la torturi nu ca mine:)) o cheama giovanna,iti dau si link-ul ei:http://giovannascakes.blogspot.com/
eu am apelat la ea ,si pe langa aspect ai mei au zis ca era si foarte gustos....pup si merci inca o data!:)
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!