luni, 3 mai 2010

Masurarea ingredientelor

Am spus acum cateva zile ca va urma si o postare cu masurarea ingredientelor. A durat cateva zile pana am reusit sa sintetizez tot in asa fel incat sa fie cat mai usor de citit si gasit informatia pe care o doreste fiecare.

Multe din retetele care sunt in limba engleza au ca si unitate de masura Cup, Tsp (teaspoon) sau Tbsp (tablespoon) si era cam ciudat de fiecare data sa fac operatii aritmetice sa vad cam cat zahar sau faina ar trebui sa pun. Intr-un final am reusit sa gasesc acele linguri si cani de masurat si este mult mai usor. Pentru cei care nu le au insa, sper sa fie de folos tabelul de mai jos.
O echivalenta mai simpla este 1 cup = 16 linguri.

Sunt retete unde o sa intalniti 7/8 cup, ceea ce inseamna ¾ cup + 2 tablespoons.

O alta problema este a acelora care nu au la dispozitie un cantar de bucatarie. Pentru asta ne putem folosi de obiecte de bucatarie pe care le avem la indemana: o cana sau o lingura.... sau pentru cei mai "avansati" o cana gradata. Mai jos este lista de ingrediente cu cantitatile orientative.

3 comentarii:

Camy spunea...

exact ceea ce cautam!
am gasit niste retete pe un site canadian si nus tiam cum sa convertesc masurile.
am sa salvez postul tau ca sa il am mereu la dispozitie. multumesc mult!

Lira spunea...

Camy acesta a fost si motivul meu pt care am hotarat sa fac aceasta postare. M-am lovit de multe ori de retete care aveau ca si unitate de masura CUP si nu stiam cam cat ar insemna :)

Mihaela Daniela spunea...

buna nu sti unde as puea sa gasesc aceste cups si tbsp online?

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails