luni, 10 mai 2010

Blue cheese dip

De mult timp am vrut sa fac acest dip, dar mi-a fost foarte greu sa aleg dintre toate retetele care le-am gasit pe net. Intr-un final, m-am hotarat la reteta de fata si a iesit foarte bun. Am primit laude si felicitari, asa ca o puteti incerca cu incredere.
Ingrediente:
100 g smantana
100 g maioneza
100 g blue cheese
un catel de usturoi
cateva fire de patrunjel
piper
Usturoiul se piseaza, patrunjelul se taie si se adauga intr-un bol alaturi de branza cu mucegai sfaramata.
Se condimenteaza cu piper si se adauga smantana. Eu am amestecat cu mixerul, dar data viitoare o sa folosesc blenderul pentru a sfarama mai bine branza.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga maioneza si se amesteca cu o lingura. Daca amestecati cu mixerul riscati sa se taie compozitia.

Eu am servit acest dip cu tortilla chips. Merge foarte bine si cu cartofi copti sau cu bastonase taiate din legume. Ramane la imaginatia voastra.


5 comentarii:

dreamshandmade spunea...

yammi!!!!

Elisabeta Marin spunea...

O sa incerc si eu sosurile astea. Eu am facut tortillas( taitei cu arome diverse) si le-am servit cu tzatziki si cu un sos obtint din 1 rosie, cateva masline fara samburi, busuioc (italian!) dupa gust, plus una bucata blender. Mai bine s-au mancat cele cu tzatziki! Iti fur retetele!

Lira spunea...

Elisabeta, spune-mi si mie te rog cum ai facut acele tortillas (taitei cu diverse arome) ?

Anonim spunea...

Scuze, Lira ca n-am mai fost pe aici! Am facut foi de taitei normale ( ou si faina), dar le-am lasat putin mai groase , iar in aluat am pus diverse ierburi aromate. Cele mai de succes au fost cu usturoi (pudra) si marar si cele cu chimen macinat. Apoi le-am taiat triunghiuri si le-am prajit in baie de ulei. Am cumparat tortillas, si nu mi-au placut.
Nu reusesc sa postez decat "anonim" . Sunt Elisabeta Marin. :))

Lira spunea...

Elisabeta, mersi de idei, chiar zilele astea ma gandeam sa fac o varianta de paste cu pudra de hribi uscati. La usturoi chiar nu ma gandisem. Oricum, eu am mancat de la Bruschetti Maretti - Fetucinni , care sunt un soi de taitei mai lati copti la cuptor care ma facea sa ma gandesc la momentul cand bunica facea taitei si noi ne prajeam tot timpul coca pe soba :)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails