joi, 12 mai 2011

Musaca de dovlecei


O reteta foarte rapida care seamana o tenta cu Varza a la Cluj. Probabil ca nu o fi cea mai apetisanta prezentare, dar gustul spune totul.

Ingrediente:
1 kg dovlecei  2 mai mari, in cazul meu)
1 ceapa
1 ardei (sau jumate rosu, jumate verde)
1/2 kg carne tocata
1 conserva de 400 g rosii cubulete
sare
piper
boia
busuioc
cimbru

Dovlecei se dau pe razatoare, se presara putina sare si se lasa jumatate de ora ca sa lase surplusul de apa, dupa care se scurg.

Se pune intr-o tigaie ceva mai mare ceapa si ardeiul la calit, iar dupa ce se inmoaie se aduga dovlecelul scurs de apa.



Condimentam cu piper si boia, sare nu a mai fost nevoie pt. ca am pus la inceput in dovlecei, dupa care adaugam conserva de rosii.

Amestecam sa se omogenizeze totul, adaugam carnea tocata, busuiocul si cimbru (cine are proaspat, cu atat mai bine) si luam de pe foc in momentul in care carnea si-a schimbat culoarea.

Transferam toata compozitia intr-un vas rezistent la transfer uns cu ulei si dam la cuptor pentru 45 minute.

Noi am servit cu smantana alaturi. Este o reteta rapida si merge foarte bine atunci cand vrei ... altceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails