marți, 27 iulie 2010

Betisoare cu anason


A fost o perioada in care am cautat anason de m-am plictisit. Am gasit seminte de anason la Plafar asa ca prima incercare au fost aceste betisoare cu anason. Reteta este din cartea "Cele mai bune 100 de retete de fursecuri" si este o reteta super rapida.
Ingrediente:
250 g faina
3 oua
200 g zahar
1/2 plic de praf de copt
2 lingurite seminte de anason

Ouale si zaharul se bat spuma cu mixerul, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit adaugam semintele de anason si mai amestecam putin.
Compozitia rezultata este o compozitie destul de moale (curge), asemanatoare cu cea de chec.
Punem compozitia intr-o punga de ornat si inr-o tava cu hartie de copt formam betisoare de aproximativ 5 cm.
Tava se da la cuptor pentru 15-20 minute pana se rumenesc.

Cand sunt scoase de la cuptor sunt crocante, iar pe a doua zi au inceput sa se inmoaie putin. As putea spune ca au exact consistenta piscoturilor, dar cu o aroma deosebita data de anason.

Au avut mare trecere, desi mie mi s-a parut ca sunt cam aromate pentru gusturie mele si poate ca as fi preferat sa fi pus ceva mai putin anason. Chiar si asa, pe a doua zi, nu a maai ramas nici macar unul.

In poza, este o cutiuta pregatita pentru cineva draga mie. Gata sa pun capacul si sa le livrez.




4 comentarii:

sara & Miki spunea...

Ideale de a rontai ceva in fata televizorului...
Imi plac. pupik.

Unknown spunea...

Arata foarte tentant, mai ales ca sunt in cautare de o reteta pentru piscoturi, dar acum mi se pare mai tentante betisoarele tale. Am salvat reteta :)

Anonim spunea...

mie imi plac foarte mult fursecurile - imi prepar eu din cand in cand aceste prajiturele deoarece sunt binevenit dimineata la o cafea, nu vreau sa cumpar deci asa ca am cautat pe site uri diverse retete si tocmai am copiat de aici reteta cu anason - pur si simplu imi plac la nebunie fursecurile si dulci si sarate si evident sa contina cat ma multe ingrediente, cum se spune, exotice, mac, susan, chiar si busuioc, cimbru, etc.
Draga Lira, nu vreau sa insist spre a deveni obositoare si imposibila dar uite ce vreau sa ti mai spun - am un laptop cumparat recent destul de scump - iti spun ca sa intelegi ca e dotat cu destule programe printre care pentru a descarca, samd. ei bine, nu pot, nu reusesc sa descarc nici o carte de bucate. Cum ajung la download totul se opreste, chestia este ca nu apare fereastra de care pomenesti tu. Apar diverse site uri jucause. Am sa mai incerc, dar daca tot nu mi iese o sa ma resemnez si doar o sa ti urmaresc site ul tau . Multumesc, Aurelia

Lira spunea...

Aurelia, am postat si poze cu pasii cum anume sa descarci, daca tot nu reusesti, da-mi adresa de mail si ti le trimit pe mail... o alta idee mai buna chiar nu am

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails