duminică, 29 august 2010

Gogosi New Orleans

Mi-am achizitionat de curand niste tavi de gogosi asa ca azi m-am hotarat sa probez reteta propusa in carticica de la tavi.

Ingrediente:
1 cana faina
1 lingura zahar
1 praf de copt
2 oua
1 lingura ulei
1/4 cana lapte
2 linguri suc de portocale
coaja de la o portocala
putina sare
Glazura de portocale
:
1 cana de zahar pudra
1 1/2 lingura de suc de portocale
1/2 lingura coaja de portocale
optional colorant alimentar
Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos.

Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca bine.


Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si se adauga treptat peste galbenusuri, alternativ cu laptele.

La final se adauga albusurile amestecand usor.



Tavile de gogosi se ung cu ulei si se umplu 2/3 cu compozitia pentru gogosi (eu le-am pus mai pline pentru ca mi-ar fi ramas compozitie pentru inca vreo 2 gogosi mari), dupa care se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Glazura se prepara amestecand zaharul cu sucul de portocale, coaja si colorantul pana rezulta o compozitia omogena si usor fluida.

Eu am bagat fiecare gogoasa cu "nasul" in glazura, dupa care le-am pus pe o farfurie si le-am lasat sa se usuce.

Daca vreti sa le lasati neglazurate, ar fi bine sa puneti ceva mai mult zahar pentru ca nu prea se simte o singura lingura, daca e cu glazura, compenseaza, asa ca e ok.


4 comentarii:

Paradis spunea...

Ti-au mai ramas?Arata tare bine.Ce bine mi-ar prinde in weekendul acesta cind voi pleca intr-o mica vacanta.

Lira spunea...

Nu mi-au ramas, dar se fac foarte repede, asa ca poti sa le incerci

Mrs. Green Foot spunea...

Gogosi neprajite in tone de ulei?! Trebuie sa imi bag si eu nasul pe la tvproducts :) Mersi de link, te pup

Lira spunea...

Mrs. Green Foot asta e ceea ce m-a atras si pe mine, faptul ca nu e nevoie de ulei decat pt uns tava. In afara de asta, parte de jos iese usor crocanta, iar pe internet am gasit o gramada de retete de gogosi coapte.

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails