miercuri, 7 iulie 2010

Prajitura aromata cu branza si portocale

Iarasi am fost cadorisita cu "produse" de la o vacuta productiva, asa ca musai trebuia sa fac ceva cu branza de vaci. M-am pus pe rasfoit si reteta aleasa a fost cea de fata. Este o prajitura oarecum asemanatoare cu un cheesecake si cu un parfum discret de portocale.
Ingrediente pentru blat:
300 g faina
1 ou
200 g smantana
2 linguri de unt
1 praf de copt
esenta de vanilie / zahar vanilat
Ingrediente pentru crema de branza:
500 g branza de vaci
esenta se vanilie
100 g zahar
2 oua
2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)

Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie.

Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.

Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.

Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.

Mie nu mi s-a rumenit foarte tare la suprafata, dar s-a bronzat in schimb putin pe margine, pe partea unde a fost compozitia de branza.

Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.


3 comentarii:

Liana10 spunea...

Cu branza si portocala n-am incercat niciodata...cred ca e foarte "parfumata", nu-i asa?

Lira spunea...

Asa si este Liana, si foarte fina la gust

Anonim spunea...

Ieri am incercat si eu reteta asta, dar nu a iesit cam ma asteptam. Blatul a ramas cam crud si cred ca ar fi fost mai bine daca faceam mai putina coca pt blat. Intrebare: ce fel de smantana folosim, fermentata sau dulce? In fine, poate data viitoare va fi mai bine

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii. Te mai astept pe blogul meu! ..... Nu lasati comentarii anomine!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails